Zdravá tvarohovo čučoriedková torta bude chutiť naozaj každému, Je pripravená bez múky, navyše športovci ocenia proteín, ktorý torta obsahuje. So sladidlom to tiež netreba preháňať a môžete si vybrať aj zdravšie náhrady sladidla. Najlepšie na tejto torte je, že môže byť vždy iná ak použijete iný druh ovocia. Napríklad jahody, maliny, ríbezle. Výber je len na vás.

Počet porcií: 12
Čas prípravy: 30 minút + tuhnutie 2hod

Nutričné hodnoty na 1 porciu: 123 kcal
10,2 g bielkovín, 16 g sacharidov, 1,5 g tukov, 0,7 g vlákniny

Ingrediencie na Tvarohovo čučoriedkovú tortu s proteínom:

Tvarohovo čučoriedková torta s proteínom
Tvarohovo čučoriedková torta s proteínom – ingrediencie, foto: Vladimír MInda

Korpus:

  • 4 PL Ovsené vločky
  • 4 PL čokoládový jogurt
  • 2 vaječné bielka
  • 2 KL kypriaceho prášku
  • 30g proteín (podľa chuti, my sme zvolili s orieškovou príchuťou)
  • Sladidlo

Ovocná vrstva

  • 150g čučoriedky
  • 1 bal. Prášková želatína
  • 500g nízkotučný tvaroh (krémový)
  • Cukor
Tvarohovo čučoriedková torta s proteínom
Tvarohovo čučoriedková torta s proteínom, foto: Vladimír MInda

Najskôr si pripravíme korpus na tortu. Všetky suroviny spolu, vrátane proteínu dáme do nádoby, prípadne rovno do mixéra a rozmixujeme ich. Túto hmotu vylejeme do pripravenej tortovej formy, ktorú sme si vystlali alobalom. Takto pripravené dáme piecť do rúry na 10 minút pri teplote 180°.

Keď sa nám pečie korpus, pripravíme sa ovocnú vrstvu. Na miernom ohni si rozvaríme čučoriedky. Necháme trochu vychladnúť a zatiaľ si pripravíme prvú želatínu podľa návodu (pridáme vodu a necháme ju napučať). Želatínu si však rozdelíme na dve časti a pripravíme si iba polovicu. Keď nám ovocie vychladlo, pridáme tam pripravenú želatínu a polovicu tvarohu a spolu vymiešame na krém. Osladíme podľa chuti. Takto pripravený krém vylejeme na vychladnutý korpus a dáme do chladničky stuhnúť. Približne pol hodinu.

Tvarohovo čučoriedková torta s proteínom
Tvarohovo čučoriedková torta s proteínom, foto: Vladimír MInda

Pripravíme si druhú (bielu) vrstvu. Tvaroh zmiešame so želatínou (druhá polovica balíčku), ktorú si pripravíme opäť podľa návodu na obale. Želatínu zmiešame s druhou polovicou tvarohu a osladíme podľa chuti. Takto pripravený krém vylejeme na fialovú vrstvu a opäť dáme stuhnúť do chladničky na pol hodinku. Nakoniec dozdobíme navrch podľa nálady, napríklad dáme na vrch čučoriedky, kokos alebo čo máte doma.

Nakoniec dáme ešte celú tortu schladiť aspoň na hodinku a nakoniec už len vychutnávame. Nabudúce si môžete týmto spôsobom pripraviť napríklad jahodovú či malinovú tortu.

Dobrú chuť 🙂

Si na sladké, ale hľadáš len fit a zdravé recepty? Tak vyskúšaj náš recept: Čokoládová roláda bez múky.

Prosím ohodnoť náš recept.

 
Reklama