Ľahká, nadýchaná, nepresladená, plná kakaovej chuti a ako povedal každý kto ju ochutnal: delikátna 🙂

Inšpirujte sa čokoládovou roládou plnenou šľahačkou a kyslou smotanou, a poliatou polevou s kokosom. Podľa svojej chuti môžete meniť základný recept, pridať, odobrať, podľa toho, čo máte práve v chladničke 🙂

Počet porcií: 12
Čas prípravy: 30 minút + najlepšie nechať odležať 24 hodín pred podávaním

Nutričné hodnoty na 1 porciu: 310 kcal
5,8 g bielkovín, 39 g sacharidov, 14 g tukov, 3 g vlákniny
Čokoládová roláda bez múky - fotorecept
Čokoládová roláda bez múky – ingrediencie

Ingrediencie na čokoládovú roládu bez múky:

  • 6 vajec
  • 6 lyžíc kryštálového cukru – môžete dať hnedý trstinový
  • 6 lyžíc kakaa
  • smotana na šľahanie
  • džem ( akýkoľvek)
  • kyslá smotana

Poleva: (môžete aj nemusíte )

  • čokoládová poleva
  • kokos na posypanie

Postup:

Vajcia rozdelíme do dvoch misiek na žĺtka a bielka. Bielka vyšľaháme do peny. Žĺtka vyšľaháme s cukrom do biela, pridáme kakao a opäť  vyšľaháme. Potom zľahka primiešame sneh z bielkov a opäť spojíme do hladkého cesta.

Trúbu si predhrejeme na 150-160 stupňov a cesto vylejeme a nožom rozotrieme na pečiaci papier na plechu. Dáme piecť do trúby na 8 – 10 minút, treba si to sledovať podľa Vašej trúby.

Keď je cesto upečené, ešte zatepla ho spolu s papierom zrolujeme.

Šľahačku vyšľaháme mixérom (môžete dať aj smeta-fix ak chcete) a zľahka premiešame s kyslou smotanou (ak chcete môžete pridať trocha cukru, alebo vanilkový cukor).

Po vychladnutí rozbalíme roládu, odstránime papier, natrieme džemom a plnkou a opäť zrolujeme.

Navrch môžeme len posypať práškový cukrom alebo dať polevu, ktorú pripravíme podľa návodu a posypať kokosom, alebo orechami.

Necháme vychladiť a podávame. Dobrú chuť.

Máš rád ryby? Tak skús túto skvelú nátierkou z údenej makrely.

Prosím ohodnoť náš recept.

 
Reklama