Ryby, rybky, rybičky 🙂 Majú v našom jedálničku dôležité miesto. Makrela je síce troška mastnejšia, ale vďaka vysokému obsahu omega3 mastným kyselinám, selénu a vitamínu B12 by sme nemali zabúdať na jej konzumáciu.

Táto trojkombinácia bojuje proti rakovine prostaty, hrubého čreva a prsníka, veľký význam majú aj napríklad v boji proti demencii, či alzheimerovej chorobe. Ryby sú jednoducho zdravou zložkou našej pestrej stravy.

Spravte si s nami super rýchlu nátierku 🙂

Počet porcií: 6
Čas prípravy: 15 minút

Nutričné hodnoty na 1 porciu: 217 kcal
11,3 g bielkovín, 2,5 g sacharidov, 18 g tukov, 0,3 g vlákniny

Ingrediencie:

1 údená makrela
3 ks vajce uvarené natvrdo
1 stredne veľká kyslá uhorka
50 g masla
1 črievko taveného syra
2 čajové lyžičky horčice
1 stredne veľká cibuľa
3 lyžice pomazánkového masla

Nátierka z údenej makrely - recept
Nátierka z údenej makrely – recept a foto Veronika Orviská

Postu prípravy:

Makrelu zbavíme kože, kostí, hlavy a plutiev. Očistené mäsko si natrháme na menšie  kúsky a dáme do vyššej misky.

Pridáme nastrúhané vajíčka natvrdo, nadrobno nakrájanú cibuľu a kyslú uhorku.

Ďalej pridáme maslo izbovej teploty, horčicu, tavený syr a pomazánkové maslo.

Všetko spolu dobre premiešame a odložíme na chvíľu do chladničky aby sa chute lepšie spojili.

Natierame na ražné alebo celozrnné pečivo, či bagetku alebo toast. Môžeme ozdobiť napríklad rajčinou, alebo šalátovou uhorkou, či paprikou, jednoducho tým, čo máme radi.

Výborne chutí s pohárom vychladeného mlieka.

Dobrú chuť.

Máte maškrtný jazýček? Tak to určite vyskúšajte skvelý a zdravý recept na Ryžové rezance s kokosovo-curry omáčkou.

Prosím ohodnoť náš recept.

 
Reklama