Kváskové špaldové lievance

0
126
kváskové špaldové lievance
foto: Veronika Orviská

Deti ich zbožňujú. Sú výborné na raňajky alebo ako dezert, či hlavné jedlo. Kváskové špaldové livance sú jemné, nadýchané, no pritom sýte.  Troška som upravila recept, aby boli predovšetkým zdravé, takže múku som vymenila za špaldovú, mlieko za kokosové a miesto cukru je len med 🙂 Treba predsa dbať aj na štíhlu líniu. 🙂

Počet porcií: 20 menších lievancov
Čas prípravy: 8 hodín ( rátané aj s rozkvasom a kysnutím)

Nutričné hodnoty kváskových lievancov na 1 ks: 81 kcal
2,6 g bielkovín, 10,25 g sacharidov, 3,6 g tukov, 1,9 g vlákniny

Ingrediencie na prípravu špaldových lievancov:

Rozkvas:

  • 50g špaldovej celozrnnej múky
  • 50 g vody
  • 1 lyžica ražného kvásku

fitcool.sk tip pre teba

Vysúšajte skvelý recept: Makový kváskový chlieb

Cesto:

  • 250 ml kokosové mlieko (vlažné)
  • 250 g špaldovej hladkej múky
  • 2 lyžice špaldových vločiek
  • 1 vajce
  • 2 lyžice hustejšieho jogurtu
  • lyžica medu
  • vanilkový extrakt
  • štipka soli
  • ghee maslo na vyprážanie
  • jahody alebo iné sezónne ovocie na rozvar
  • slnečnicové semienka
kváskové špaldové lievance
foto: Veronika Orviská

Postup prípravy kváskových špaldových lievancov:

  1. Zarobíme si rozkvas a počkáme kým sa nám jeho obsah nezdvojnásobí.
  2. Do rozkvasu pridáme vajce, kokosové mlieko, špaldovú múku, celozrnné špaldové vločky, vajce, jogurt med, vanilkový extrakt a štipku soli.
  3. Mixérom rozmixujeme na hustejšie cesto, prikryjeme a necháme kysnúť tak hodinku.
  4. Na rozpálenom ghee masle vysmažíme lievančeky.
  5. Ovocie si dáme do hrnca a povaríme asi 10-15 minút, popučíme, prípadne rozmixujeme ponorným mixérom na hustejšiu omáčku. Ak je  ovocie veľmi kyslé, môžeme pridať troška medu.
  6. Podávame s ovocnou omáčkou, preliate jogurtom a posypané slnečnicovými semiačkami. Dobrú chuť

Prosím ohodnoť náš recept.

Reklama