Cestoviny s pestom z medvedieho cesnaku – recept

0
93
Cestoviny s pestom z medvedieho cesnaku
Cestoviny s pestom z medvedieho cesnaku. Foto Vladimír Minda

Medvedí cesnak už určite poznáte a ak máte možnosť vydajte sa na prechádzku do lesa a nazbierajte si pár listov. Môžete si ho pripraviť na viac spôsobov a jedným z nich je aj pesto, ktoré sa hodí ku cestovinám. Cestoviny s pestom z medvedieho cesnaku pripravíte veľmi rýchlo.

Skvelý článok o medveďom cesnaku a jeho využití si môžete prečítať na portáli Šport je život.

Počet porcií: 4
Čas prípravy: 15 minút

Nutričné hodnoty cestovín s pestom z medvedieho cesnaku, 1 porcia: 183 kcal
13 g bielkovín, 80 g sacharidov, 32 g tukov, 0,5 g vlákniny

Ingrediencie na prípravu pesta:

  • čerstvo natrhaný medvedí cesnak
  • olivový olej (ako náhrada zaň môže byť aj ľanový, tekvicový a pod.)
  • orechy (píniové, vlašské, lieskové, kešu alebo podľa vlastnej fantázie)
  • mleté chilli alebo chilli omáčka
  • šťava z citróna
  • soľ

Cestoviny

Cestoviny s pestom z medvedieho cesnaku
Cestoviny s pestom z medvedieho cesnaku. Foto Vladimír Minda

Postup prípravy cestoviny s pestom z medvedieho cesnaku:

Medvedí cesnak si pod tečúcou studenou vodou dôkladne umyjeme, pretože pesto budeme pripravovať na studeno. Umyté lístky necháme chvíľu voľne usušiť. Potom ich vložíme do nádoby, v ktorej ho budeme mixovať ručným mixérom. Pred alebo aj počas mixovania môžeme k cesnaku pridať soľ, citrónovú šťavu (podľa chuti) a olivový olej. Olej pridávame podľa potreby, aby pesto nebolo príliš husté. Hotové sa uskladňuje v sklenenej nádobe v chladničke. Dochutiť sa ním dá naozaj čokoľvek. Je to ako omáčka, takže sa vám určite zíde napríklad do cestovín alebo na ryby.

Medzitým ako si pripravujeme pesto, dáme si odvariť cestoviny. Na záver už len servírujeme a ak máte doma parmezán môžete si navrch posypať.

Ďalšie recepty s medvedím cesnakom 

Vyskúšaj náš recept na zdrave cookies: Špaldové cookies s proteínom.

Prosím ohodnoť náš recept.

Reklama