Mrkvové koláče sú v poslednej dobe veľkým hitom, tak som si pre vás pripravila aj ja jeden v zdravej verzii. Na tento mrkvový koláč budete potrebovať minimum surovín a bude sa vám rozplývať na jazyku. Dokonca si môžete dať štvrtinu koláču len tak na desiatu, kedže štvrtina koláča má len 180 kalórií.

počet porcií: 8
čas prípravy: 15 minút + 35 minút pečenie v trúbe

Nutričné hodnoty na 1 porciu (z ôsmych): 90 kcal
6 g bielkovín, 12 g sacharidov, 2,5 g tukov, 2 g vlákniny

Ingrediencie:

Cesto
250 g nastrúhanej mrkvy
50 g celozrnnej múky
2 vajcia
150 g bieleho jogurtu
20 g brezového cukru
štipka škorice, perníkového korenia a prášku do pečiva

Krém
100 ml vanilkového sójového mlieka
20 g vanilkového pudingového prášku
50 g jemného tvarohu

mrkvový koláč
mrkvový koláč

Postup:

  1. Žĺtka s cukrom vyšľaháme do peny a pridáme ostatné ingrediencie na cesto okrem bielok.
  2. Bielka si vyšľaháme na sneh a opatrne primiešame do cesta.
  3. Cesto vylejeme do formy (ja som použila s priemerom 21 cm) a dáme piecť na 180 stupňov na 35 minút.
  4. Keď je koláčik hotový, pripravíme si vanilkový krém – uvaríme si puding z vanilkového mlieka a pudingového prášku a keď je puding hotový, primiešame tvaroh. Koláčik polejeme vanilkovým krémom a dáme vychladiť aspoň na 2 hodiny do chladničky.
  5. Po vychladnutí koláča ho môžeme dozdobiť ešte arašidovým maslom a orechmi.

Viac mojich receptov nájdete
na mojom instagrame @saskine_dobroty

Na záver tu pre teba mám ešte recept na skvelý dezertík: Čokoládovo-kávové brownies bez múky – ideálny dezert ku káve 🙂

Prosím ohodnoť náš recept na mrkvový koláč

 
Reklama