Milujete spojenie kávy a čokolády? Spája sa vám táto kombinácia s nezdravým maškrtením? Odteraz už nemusí! Prinášam vám zdravý recept na čokoládovo-kávové brownies bez použitia múky. Ako náhradu múky som použila cícer a musím povedať že boli perfektné a cícer tam ani nebolo cítiť.

počet porcií: 9
čas prípravy: 10 minút + 25 minút pečenie

Nutričné hodnoty na 1 porciu: 100 kcal
5 g bielkovín, 16 g sacharidov, 3 g tukov, 2,5 g vlákniny
čokoládovo-kávové brownies
Foto: Alexandra Zemeníková

Ingrediencie:

350 g vareného cíceru
2 vajcia
2 PL kokosového cukru
2 PL kakaa
3 PL uvarenej kávy
2 čL instantnej kávy
50 g horkej čokolády
štipka prášku do pečiva

čokoládovo-kávové brownies
Foto: Alexandra Zemeníková
Tip pre teba: Potrebuješ proteín a nevieš si rady? V tom prípade ti radi poradíme v našej recenzii proteínov.

Postup:

  1. V mixéri rozmixujeme cícer, kakao a kávy.
  2. Žĺtka vyšľaháme s cukrom do peny a pridáme cícerovú zmes a prášok do pečiva.
  3. Bielka vyšľaháme na sneh a opatrne primiešame do cesta.
  4. Hotovú zmes vylejeme do formy (ja som použila 20×24), posypeme čokoládou a dáme piecť na 25 minút pri 180 stupňoch.

Viac mojich receptov nájdete
na mojom instagrame @saskine_dobroty

Na záver tu pre teba mám ešte recept na skvelý ľahký obed: Cestoviny s cuketou a šošovicou🙂

Prosím ohodnoť náš recept

 
Reklama