Milujete spojenie kávy a čokolády? Spája sa vám táto kombinácia s nezdravým maškrtením? Odteraz už nemusí! Prinášam vám zdravý recept na čokoládovo-kávové brownies bez použitia múky. Ako náhradu múky som použila cícer a musím povedať že boli perfektné a cícer tam ani nebolo cítiť.
počet porcií: 9
čas prípravy: 10 minút + 25 minút pečenie
Nutričné hodnoty na 1 porciu: 100 kcal
5 g bielkovín, 16 g sacharidov, 3 g tukov, 2,5 g vlákniny
5 g bielkovín, 16 g sacharidov, 3 g tukov, 2,5 g vlákniny

Foto: Alexandra Zemeníková
Ingrediencie:
Obsah článku
350 g vareného cíceru
2 vajcia
2 PL kokosového cukru
2 PL kakaa
3 PL uvarenej kávy
2 čL instantnej kávy
50 g horkej čokolády
štipka prášku do pečiva

Foto: Alexandra Zemeníková
Tip pre teba: Potrebuješ proteín a nevieš si rady? V tom prípade ti radi poradíme v našej recenzii proteínov.
Postup:
- V mixéri rozmixujeme cícer, kakao a kávy.
- Žĺtka vyšľaháme s cukrom do peny a pridáme cícerovú zmes a prášok do pečiva.
- Bielka vyšľaháme na sneh a opatrne primiešame do cesta.
- Hotovú zmes vylejeme do formy (ja som použila 20×24), posypeme čokoládou a dáme piecť na 25 minút pri 180 stupňoch.
3 replies on “Čokoládovo-kávové brownies bez múky – ideálny dezert ku káve“