Kuracia roláda s brokolicou – foto recept

https://instagram.com/fitcool.sk?utm_source=ig_profile_share&igshid=mrjcq1uc6e13

Kuracia roláda je vynikajúcim jedlom ako na bežný deň tak i na oslavu, nakoľko na tanieri nakrájaná vyzerá lákavo. Tento postup zvládne naozaj každý aj bez bohatých kuchárskych skúseností. Varí sa vo vode, čiže sa vyhneme pečeniu na tuku a tým získame ľahšiu zdravšiu verziu.

Počet porcií: 4
Čas prípravy: 40 minút

Nutričné hodnoty na 1 porciu: 277 kcal
40 g bielkovín, 3,5 g sacharidov, 10,2 g tukov, 2,7 g vlákniny

Ingrediencie:

  • 4ks kuracie prsia
  • 4 ružičky brokolice
  • 4 plátky šunky
  • 1 ks údená parenica
  • soľ, čierne korenie

Príloha:

  • listový šalát
  • 1 ks biely jougrt

Omáčka k mäsu:

  • Smotana na varenie
  • Kari, soľ a čierne korenie

https://instagram.com/fitcool.sk?utm_source=ig_profile_share&igshid=mrjcq1uc6e13

Postup:

  • Kuracie prsia si v miske osolíme a okoreníme z oboch strán a potom prsia jednotlivo rozklepeme na tenkú veľkú placku.
  • Brokolicu si zalejeme vriacou vodou a necháme v nej chvíľku postáť aby nám zmäkla.
  • Na rozklepané mäso si uložíme plátok šunky, kúsok parenice a natrhanú ružičku brokolice.
  • Rolku si zatočíme a zabalíme do potravinovej fólie, konce zatočíme a spolu oba zaviažeme aby sa nám folia neotvorila a nechame rolky 15 minút odpočívať aby sa chute spojili
  • Varíme vo vriacej osolenej vode ca 15 minút. Treba si to však odsledovať či je mäsko uvarené.
  • Keď je mäsko uvarené odbalíme ho z fólie a na prudkom ohni krátko opečieme z každej strany aby sa urobila jemná krusta
  • Medzi varením si pripravíme omáčku a to tak že prevaríme smotanu na varenie, do ktorej dame štipku soli a čierneho korenia, a pridáme kari podľa chuti.
  • Ako prílohu sme si vybrali listový šalát, ktorý sme umyli a ako zálievku sme použili biely jogurt.

Dobrú chuť.

Nevieš čo na raňajky? Môžeš sa inšpirovať našou nátierkou z údenej makrely.

Prosím ohodnoť náš recept.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.