Neviem ako vám, ale mne nechutí mať každý deň na obed mäso. Tak som si pre vás pripravila jednoduchý bezmäsitý recept. Tento recept je vhodný pre milovníkov cestovín na všetky spôsoby a taktiež aj pre vegánov. A ako bonus, k príprave tohto obedu budete potrebovať len 3 suroviny.

počet porcií: 1
čas prípravy: 10 minút + 20 minút varenie šošovice a cestovín

Nutričné hodnoty na 1 porciu: 320 kcal
12 g bielkovín, 44 g sacharidov, 11 g tukov, 6 g vlákniny

Ingrediencie:

100 g varených bezvaječných cestovín
100 g varenej šošovice
150 g  dusenej cukety
1 PL olivového oleja
obľúbené koreniny

Cestoviny s cuketou a šošovicou
Cestoviny s cuketou a šošovicou, zdroj foto: Alexandra Zemeníková

Postup:

  • Šošovicu si namočíme do vody asi na 1 hodinu, potom ju premyjeme a dáme variť do mäkka (cca 20 minút).
  • Cestoviny dáme do vriacej vody a dáme variť (cca 15-20 minút, záleží od druhu cestovín).
  • Cuketu si pokrájame na malé kúsky. Na panvicu si dáme olej, pridáme cuketu, obľúbené korenie a dusíme.
  • Keď je cuketa hotová, pridáme šošovicu a cestoviny. Ja som si pridala ešte trošku kukurice. Poriadne suroviny na panvici premiešame, podusíme ešte 3 minúty a môžeme podávať. Dobrú chuť.

Viac mojich receptov nájdete
na mojom instagrame @saskine_dobroty

Skvelý tip na článok: Hranice zaťaženia sa pravidelným tréningom posúvajú, no je dôležité, aby neboli prekročené. Ak sa tak stane, dochádza k zraneniam. Prečítajte si ako zranenniam predchádzať. 🙂

Prosím ohodnoť náš recept

 
Reklama